Businessweek
Bloomberg Businessweek Türkiye dijital dergisine aboneliğiniz boyunca tam erişim sağlayabilirsiniz. Abone Ol

Ekonomi

Türkiye’nin Kriptoda Ödevi Çok
2023 yılı dünya genelinde kripto para regülasyonunun ve Bitcoin ETF’inin konuşulduğu bir yıl oldu. Kripto para düzenlemelerinde global çapta ilerlemelerin kaydedilmesi küresel kabulü konusunda piyasayı destekledi. Ancak hâlâ yapılması gereken çok iş var. Özellikle de Türkiye’de.
  • 19 Ocak 2024 11:21
  • Sevcan Dedeoğlu Ersözlü
Türkiye’nin Kriptoda Ödevi Çok

PwC,” Küresel Kripto Ortamında Gezinme: 2024 Görünümü” raporunda dünyanın dört bir yanındaki sektör oyuncularının 2023 yılındaki kripto para regülasyon adımlarına odaklandı. Rapora göre geride bıraktığımız yılda, 42 &uu...

Dergi Erişimi
Dergi içeriklerini okumak için Bloomberg Businessweek Türkiye dijital dergisine abone olmanız gerekmektedir.Abone değilseniz abonelik satın alarak tüm dergi içeriklerine sınırsız erişim sağlayabilirsiniz
Abone Ol
Bitmeyen Bilanço Yılı
Bitmeyen Bilanço Yılı
Borsaların seyrini etkileyen önemli gelişmelerden birisi de hiç kuşkusuz şirketlerin bilançoları. Bilanço dönemi öncesinde beklentiler alınır, gelen bilançolar izlenir ve genellikle de gerçekleşmeler satılır. Bu yüzden bilanço dönemlerinin ayrı bir önemi vardır. Bu durum bugüne kadar Borsa İstanbul’da da böyleydi. Ancak bu yıl durum değişecek gibi. Enflasyon muhasebesi nedeniyle şirketlerin mali tablolarını açıklama tarihlerindeki farklılaşma BIST’te 6 ayı bulan uzun bir bilanço dönemine işaret ediyor.
Yatırımcının 2024 Rehberi
Yatırımcının 2024 Rehberi
Yeni yıldan herkesin beklentileri farklı. Ancak piyasalara yön verenlerin ve paranın yönünü belirleyenlerin beklentileri bu aşamada biraz daha önem taşıyor. Yatırımlara rehberlik edecek “Strateji Raporları ve Model Portföyler”in vizöründen 2024’e şöyle bir bakalım.
Yabancının Banka Sevdası Canlanır mı?
Yabancının Banka Sevdası Canlanır mı?
Eski ezberlere göre yabancıların ilk talep edeceği hisseler bankalar. Değişen para politikasıyla yabancı yatırımcıların TL varlıklara ilgisi artsa da bankalara dair dikkatleri Türkiye’nin kredi notunda.
Gıdadaki Sorunlar Koç’u Bile Küstürdü
Gıdadaki Sorunlar Koç’u Bile Küstürdü
Grub’un gıda sektöründeki çıkış gerekçeleri sektörün genel sorunlarına işaret ediyor
Yapay Zeka Kanser Hücrelerinin Tespitini Kolaylaştırıyor
Yapay Zeka Kanser Hücrelerinin Tespitini Kolaylaştırıyor
Patolojide yapay zeka kullanımı henüz doktor yeteneklerinin önüne geçemese de süreci önemli ölçüde hızlandırabilir
Zombi Şirketler Nasıl Anlaşılır?
Zombi Şirketler Nasıl Anlaşılır?
Zombi şirketler hayatta kalmaya devam ettikçe sektörünü de enfekte ederek verimsizliğe sebep oluyor
Las Vegas’ta Çin ve Yapay Zeka Rüzgarı
Las Vegas’ta Çin ve Yapay Zeka Rüzgarı
Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024 ABD’nin Las Vegas şehrinde yapıldı. Bu sene 150 ülkeden yaklaşık 150 bin ziyaretçinin katıldığı fuarda 4 bin 300’den fazla şirket, en yeni teknolojilere sahip ürün ve hizmetlerini tanıttı. Çinli teknoloji şirketlerinin ön plana çıktığı fuarın ana gündeminde ise yapay zekâ vardı.
Dünya Ekonomik Forumu, Riskler ve Otomotiv Ekosistemi
Dünya Ekonomik Forumu, Riskler ve Otomotiv Ekosistemi
WEF Küresel Riskler 2024 Raporu, küresel ekonominin bu yıl ve önümüzdeki yıllarda karşılaşacağı temel risklere ve sorunlara ışık tutuyor